Gdańsk-Rzeszów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • majas87
    Classic
    • 2011
    • 3

Gdańsk-Rzeszów

Czemu JBL ? Zabudowa fajna. Panele spoko Sinuslive daje im radę?
  • bkd
    Classic
    • 2010
    • 38

Gdańsk-Rzeszów

Niedługo wybieram się w biznesową podróż z Gdańska do Rzeszowa. Google mapa proponuje taką oto trasę: http://maps.google.pl/maps?f=d&sourc...,16.907959&z=7
    Mi zależy możliwie na jak najkrótszym czasie dojazdu. Muszę dojechać na 12, więc początek trasy pokonywać będę w godzinach rannych. Może warto w takim razie jechać przez Warszawę? Czy jest ktoś mi w stanie powiedzieć ile taki przejazd może zająć w rzeczywistości?

Komentarz

• barteq
      Rider
      • 2011
      • 309
      • Opel

Jeszcze przemyśl toruń-łódź-kielce.
      Co do czasu przejazdu to znajomy jechał nią ok 11 godzin.

OneDetailing.pl - Profesjonalne kosmetyki samochodowe. Zapraszam!

Komentarz

• rkb
        RS
        • 2008
        • 2152
        • Rapid Spaceback (NH1)
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Przerabialem temat 2 tyg temu bo jechalem w bieszczady wiec doradze. Jak chcesz jechac przez wawe to bys musial tam byc najpozniej ok 5 rano, inaczej sie nie oplaca. Trasa od Torunia do Wawy i z Wawy do Radomia jest miodzio, mozna pruc 140 bez problemu non stop Jednak jesli masz zamiar jechac przez lubicz byc pozniej niz 7 rano to objeżdzaj szerokim lukiem. Popinaja tam A1-ke i sa mega korki jak ludzie jada do pracy. 10 km czas przejazdu ok 30 min. Trasa na Plock zdradliwa, droga fajna a tu nagle takie dziury ze mozna sie zabic. Jechalem tamtedy z powrotem, przyrąbałem w gęś i musialem 2 razy ostro heblowac przed dziurami na pol drogi. Postawili gdzieniegdzie znaki "Uwaga przełomy"

Wydaje mi sie ze mimo wszystko lec ten kawałek na Włocławek lub jak na Wawe z odbiciem na Sochaczew. najmniejsze zło o ile nie lecisz naprawde o świcie. Póżniej normalnie jak Cie prowadzi Żyrardów/Radom/Rzeszów. Tak sie jedzie za dnia nejlepiej, w 2 strony jechalem 2 opcjami
        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• bkd
          Classic
          • 2010
          • 38

Dzięki za podpowiedzi.
          11 godzin to trochę przydługo. 2 dni trzeba odsypiać
          Policzyłem sobie koszty paliwa i się okazuje, że niewiele drożej wychodzi za samolot (650zł za lot w obie strony) :shock:

Komentarz

• Ayu
            RS
            • 2009
            • 4154

bkd, po ostatnich wycieczkach do Limanowej z Warszawy (co prawda z obowiązkowym przystaniem w Łodzi) ale i drodze powrotnej wyleczyłem się z jeżdżenia po naszym pięknym kraju bez przymusu (trasa autem tylko wtedy gdy nie mam wyjścia, tylko głównymi drogami i tylko w nocy teraz, inaczej moim zdaniem jest masakra) i jeśli różnica jest niewielka bierz samolot. Powiem Cie, że 30-go maja znów muszę być w Limanowej i tak ułożyłem trasę, że jadę pociągiem do Krakowa rano, wypożyczam auto za 180PLN i wracam tez pociągiem. Ogarniam temat jednego dnia i jeszcze wieczorem będę na spocie a koszty tylko ciut wyższe. W przypadku gdy takie wyjazdy nie zdarzają się codziennie da się je jakoś jeszcze przeżyć. Oszczędność na zdrowiu - bezcenne :szeroki_usmiech

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

hotrain, gdzie do limanowej masz być powiem ci że nie trzeba auta busem szybko dolecisz i oszczędność wieksza uwierz mi co 30 minut leci bus do limanowej

[ Dodano: Wto 17 Maj, 11 23:10 ]
              bkd, pociągiem do krakowa 9 godzin eic plus około 3 godzin pociągiem do rzeszowa

Komentarz

• Ayu
                RS
                • 2009
                • 4154

djczas, nie mogę busem, nie wypada :wink: Kolega bkd, nie chce pociągiem, ma samolot w dobrej cenie.

Komentarz

• 4x4BKF
                  L&K
                  • 2010
                  • 1279

Re: Gdańsk-Rzeszów

Zamieszczone przez bkd
                  Czy jest ktoś mi w stanie powiedzieć ile taki przejazd może zająć w rzeczywistości?
                  Gdańsk-Sochaczew - musisz na to poświęcić z marginesem bezpieczeństwa 5h - zakładając że śmigniesz to nocą, bez utrudnień i niespodzianek w postaci objazdów, wypadków.
                  Sochaczew- Grójec - 1h - sporo TIR-ów możesz mieć do wyprzedzenia
                  Grójec-Radom - pół godziny (65km ekspresówki)
                  Radom - Tarnobrzeg - Rzeszów 4h.

Czyli google dobrze pokazuje.
                  4x4

Komentarz

Pracuję...